Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spinazietasje met een salade van bosbietjes en geitenkaas en aardappeltjes uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • naar smaak waterkers
  • 100 g geitenkaas
  • 800 g agria aardappelen
  • 2 stuk(s) spinazie kaas tasje
  • 2 bosje(s) bosbiet

In Huis

  • naar smaak peper en zout
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 teentje(s) geperste knoflook
  • 2 el olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Was de bieten en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg naast elkaar achter in de oven. Rooster ze beetgaar in ca. 1 uur afhankelijk van de grootte van de bietjes. Laat de bietjes afkoelen en verwijder de schil. Snij ze in hapklare stukken en bestrooi met wat zout.
  3. Snij de steeltjes van de waterkers.
  4. Doe een klein beetje waterkers op een grote platte schaal. Verdeel er de bietjes over. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en de helft van de knoflook. Sprenkel over de biet. Bestrooi met 2 eetlepels peterselie en brokkel er wat geitenkaas over.
  5. Schil de aardappels en snij in stukken.
  6. Maak de aardappeltjes. Meng de olie met de andere helft van de geperste knoflook. Doe de aardappeltjes in een schaal en giet er de olie over. Meng met je handen zodat de aardappeltjes allemaal met een laagje olie bedekt zijn. Leg de aardappeltjes in een ovenschaal. Als de bietjes nog 40 minuten moeten, plaats de ovenschaal met aardappeltjes in het midden van de oven naast de bietjes en rooster de aardappeltjes bruin en knapperig in ca. 40 minuten. Schud de aardappeltjes halverwege een keer om.
  7. Bereid het spinazie-kaastasje volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Serveer het spinazie-kaastasje met de aardappeltjes en de bietensalade.
  9. Wijnsuggestie:Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades en kipgerechten.