Skip to main content

Spiraaltaart van zoete aardappel, wortelpeterselie, fior di latte en salie

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram bataat
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 4 takjes salie
  • 3 stuks eieren
  • 3 el crème fraîche
  • 250 gram fior di latte

In Huis

  • 1 pak hartig taart/ quichedeeg
  • olijfolie (extra vierge)
  • 0.5 el chilivlokken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verdeel het hartige taartdeeg over de bodem van een ingevette taartvorm (24 cm doorsnee bij 4p). Prik gaatjes in de bodem.
  3. Schil de bataat en de wortelpeterselie. Snij met een mandoline, kaasschaaf of dunschiller, dunne plakken in de lengte die ongeveer even hoog zijn.
  4. Maak eerst een rolletje voor in het midden en werk daarna van buiten naar binnen, totdat de hele taart is gevuld (zie tip). Gebruik soms een beetje olijfolie als plaksel als dat nodig is.
  5. Hak de salie. Meng de eieren met de crème fraiche, salie en chilivlokken. Breng op smaak met zout. Verdeel het mengsel over de gehele taart. Scheur en "prop" de fior de latte een beetje tussen de spiralen.
  6. Zet in de oven voor 30-40 min totdat de taart krokant en gaar is.
  7. Je kunt meer of minder bataat of wortelpeterselie gebruiken, maak dan de spiralen strakker op elkaar of juist minder strak. Afhankelijk hoe grote eters je hebt!