Skip to main content

Spitskool-kerrie-rozijnen schotel met hamburgers

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks spitskool
  • 4 stuks hamburger

In Huis

  • 2 handje(s) rozijnen
  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Wel de rozijnen in water.
  2. Snij de spitskool eerst in de lengte in vieren, en dan in dunne reepjes.
  3. Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit 2 fijngesneden tenen knoflook zachtjes gedurende 1 minuut (niet bruin laten worden!). Voeg dan de spitskool, de gewelde rozijnen, de paprikapoeder en de kerriepoeder toe en roerbak even goed door. Voeg na 5 minuten een scheut water toe, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan.
  4. Laat ongeveer 10 minuten stoven. Verhit intussen een grillpan tot hij goed heet is. Grill de hamburgers tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten per kant.
  5. Schep de spitskool even goed om en breng op smaak met peper en zout. Schep op elk bord een bergje spitskool en hamburgers er op.
  6. Lekker met gebakken aardappelen en/of een salade van rucola-melange.