Spitskool salade met radijs, Mekkertaler geitenkaas en yoghurtsausje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Kip met friet en appelmoes | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 800 gram spitskool
  • 1 bosje radijs
  • 1 stuks peen
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 el peterselie
  • 100 gram Mekkertaler geitenkaas

In Huis

  • 1 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Snij de spitskool in dunne reepjes. Was de radijs en snij in plakjes. Schil de peen en rasp deze met een grove rasp.
  2. Meng de yoghurt met de mayonaise, kerriepoeder, knoflookpoeder, azijn, mosterd en peterselie.
  3. Snij de geitenkaas in kleine blokjes.
  4. Meng de spitskool, peen en radijs met de dressing en strooi de geitenkaas erover heen.
  5. De salade is goed te gebruiken bij het avond eten als bijgerecht.