Spitskool-wortelpeterselie soep

Voorgerecht, Lunch

  • Totale tijd minuten
Spitskool wortelpeterselie soep| Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 200 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks prei
  • 200 gram spitskool
  • 1 el peterselie

In Huis

  • 1 stuks ui
  • 1 teen knoflook
  • 750 ml kokend water
  • 1 stuks bouillonblokje
  • 2 el mosterd
  • naar smaak yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Snipper en fruit de ui in wat olie in een soeppan.
  2. Schil de wortelpeterselie en snij in blokjes. Snij de prei in ringen en was goed, hak de knoflook fijn, voeg alles toe.
  3. Snij de spitskool in reepjes, bak een paar minuten mee.
  4. Voeg het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en laat 15 minuten zachtjes koken.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Pureer tot een gladde soep. Voeg de mosterd toe, roer goed door. Breng op smaak met peper en garneer met een dotje yoghurt en de peterselie.