Spitskoolwrap met haloemie, chioggia biet en honing-mosterd dressing
Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 blad spitskool
- 250 gram gele biet
- 1 stuks chioggia biet
- 2 pakje haloemie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
Recept stappen
- Verwijder voorzichtig de buitenste bladeren van de spitskool en blancheer ze kort in kokend water om ze buigzaam te maken. Doe de bladeren in (ijs)koud water om het koken te stoppen. Leg de bladeren op een bord en dep droog met een keukenpapiertje.
- Snij de gele en chioggia biet in dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf.
- Verhit olie in de koekenpan. Snij de haloemie in dunne plakjes (ca. 8-10 plakjes per blok). Bak om en om tot er een goudbruin korstje op komt.
- Maak de dressing. Meng de olijfolie extra vierge, citroensap, mosterd en honing en breng op smaak met peper.
- Leg een spitskoolblad op een plat oppervlak en beleg met de gele en chioggia biet en haloemie. Giet een deel van de dressing er op. Vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol het strak op tot een wrap. Herhaal deze stap voor de volgende wraps.