Skip to main content

Spruiten en paksoi stamppot met tartaar speciaal

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Kruimige aardappels agria
  • 500 g Spruiten
  • 300 g Paksoi
  • 4 stuk(s) Tartaar speciaal
  • 2 stuk(s) Banaansjalot

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 1 scheutje(s) Melk
  • 1 klont(en) Boter
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet net onder water, voeg zout toe en kook gaar in ca. 20 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
  2. 2. Zet een pan water met een beetje zout op voor de spruiten. Was ze, snij het kontje eraf, kook gaar in ongeveer 15 minuten en giet af.
  3. 3. Snij de bladeren van de paksoi in reepjes en het wit in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge. Hak de knoflook en fruit zachtjes in een beetje olie. Doe de paksoi erbij en roerbak een paar minuten, zodat het wit beetgaar is. Giet de paksoi af en vang wat van het vocht op in een kommetje.
  4. 4. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en schroei de tartaartjes dicht. Snipper intussen de banaansjalot. Voeg bij de tartaar en laat het geheel nog ca. 6 minuten verder bakken. Voeg op het laatst een scheut water toe.
  5. 5. Maak de puree van de aardappels met wat melk, wat vocht van de paksoi, een klont boter en wat nootmuskaat. Stamp de spruiten en de geroerbakte paksoi er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. 6. Serveer de stamppot met de tartaartjes, de sjalottenjus en een beetje mosterd.
  7. <br>Let op: je hebt vaker aardappels nodig deze week.