Skip to main content

Spruiten-kastanjegratin

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 g Aardappelen
  • 200 g Spruiten
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 bakje(s) Gekookte kastanjes

In Huis

  • 1 el Boter
  • 1 el Tijmblaadjes
  • 100 ml Slagroom
  • 50 ml Groentebouillon
  • 2 tl Mosterd
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. 2. Schil de aardappels en snij in plakken van 1/2 cm. Haal de buitenste blaadjes van de spruiten en halveer de spruiten. Snij de ui in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kastanjes 1 minuut zachtjes aan. Bestrooi met peper en zout. Zet apart.
  3. 3. Vet de ovenschaal in met wat boter. Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal en bestrooi met de tijmblaadjes. Verdeel er de spruitjes en de kastanjes over.
  4. 4. Doe de slagroom, bouillon en mosterd in een kommetje en knijp er de knoflook bovenuit. Meng en breng op smaak met peper en zout. Giet over de ovenschaal. Plaats voor 35-40 minuten in het midden van de oven totdat de aardappels gaar en de spruitjes gaar en bruin zijn.