Skip to main content

Spruiten-knolselderijstamppot met vegaspeckjes en zonnebloempitten

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 300 g Knolselderij
  • 600 g Spruiten
  • 3 el Zonnebloempitten
  • 2 pak(ken) Vegetarische speckjes

In Huis

  • Olie om te bakken
  • scheutje(s) Melk
  • 1 klont(en) Boter
  • naar smaak Nootmuskaat
  • 1 tl Kerriepoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet ze op in een een pan met water en zout en kook in ca. 15 minuten gaar.
  2. Snij intussen de onderkant van de spruitjes af, maak ze schoon en halveer ze.
  3. Kook de spruitjes de laatste ca. 8 minuten met de aardappels mee.
  4. Verwarm intussen een koekenpan en rooster de zonnebloempitten in ca. 3 minuten goudbruin.
  5. Zet ze even weg in een bakje.
  6. Bak in dezelfde pan (van de zonnebloempitten) in wat olie de vegetarische speckjes goed knapperig.
  7. Giet de aardappels, knolselderij en spruiten af.
  8. Stamp ze fijn met een scheut melk en een klont boter.
  9. Breng op smaak met nootmuskaat, kerrie, zout en peper.
  10. Serveer de stamppot met de vegetarische speckjes en de zonnebloempitten.
  11. <br>Schil en snij de aardappels en de knolselderij in gelijke stukken (let op: je hebt niet de hele knolselderij nodig).