Skip to main content

Spruitenfrittata

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram aardappelen Doré
  • 300 gram spruiten
  • 6 stuks eieren

In Huis

  • 2 stuks sjalot
  • 1 teentjes knoflook
  • 4 el olie om te bakken
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 ml melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Doe in een pan met een bodem water met zout en kook gaar in 8 minuten. Maak intussen de spruiten schoon, halveer en voeg bij de aardappel na 4 minuten kooktijd. Giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C.
  3. Snij de sjalotten in dunne ringen en snij de knoflook fijn. Verhit 1/4 van de olie om te bakken in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de sjalot, het kerriepoeder en paprikapoeder op middelhoog vuur in ca. 8 minuten. Voeg op het laatst de fijngesneden knoflook, aardappelen en spruiten toe. Roerbak het geheel nog even. Breng op smaak met peper en flink wat zout.
  4. Klop de eieren los in een kom met de melk en zout en peper.
  5. Vet een ovenschaal in. Doe het aardappel-sjalot-spruitenmengsel erin en giet het ei-mengsel erover. Zet de frittata in de oven en laat in ca. 15 minuten stevig en gaar (maar niet te bruin!) worden.
  6. Haal de frittata uit de oven en serveer.