Spruitenfrittata
Vegetarisch
- Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 500 gram aardappelen
- 300 gram spruiten
- 2 stuks sjalot
- 6 stuks eieren
In Huis
- 1 teentjes knoflook
- 4 el olie om te bakken
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 50 ml melk
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Doe in een pan met een bodem water met zout en kook gaar in 8 minuten. Maak intussen de spruiten schoon, halveer en voeg bij de aardappel na 4 minuten kooktijd. Giet af.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snij de sjalotten in dunne ringen en snij de knoflook fijn. Verhit 1/4 van de olie in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de sjalot, het kerriepoeder en paprikapoeder op middelhoog vuur in ca. 8 minuten. Voeg op het laatst de fijngesneden knoflook, aardappelen en spruiten toe. Roerbak het geheel nog even. Breng op smaak met peper en flink wat zout.
- Klop de eieren los in een kom met de melk en zout en peper.
- Vet een ovenschaal in. Doe het aardappel-sjalot-spruitenmengsel erin en giet het ei-mengsel erover. Zet de frittata in de oven en laat in ca. 15 minuten stevig en gaar (maar niet te bruin!) worden.
- Haal de frittata uit de oven en serveer.