Spruitenfrittata

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Spruitenfrittata | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram aardappelen
  • 300 gram spruiten
  • 2 stuks ui
  • 6 stuks eieren

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 ml melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Zet een pan gezouten water op en kook in ca. 8 minuten beetgaar. Schoon de spruiten, halveer en kook de laatste 4 minuten mee. Giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij de uien in dunne ringen en snij de knoflook fijn. Verhit 1/4 van de olie in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de ui, het kerriepoeder en paprikapoeder op middelhoog vuur in ca. 8 minuten. Voeg op het laatst de fijngesneden knoflook, aardappelen en spruiten toe. Roerbak het geheel nog even. Breng op smaak met peper en flink wat zout.
  4. Klop de eieren los in een kom met de melk en zout en peper.
  5. Vet een ovenschaal in. Doe het aardappel-ui-spruitenmengsel erin en giet het ei-mengsel erover. Zet de frittata in de oven en laat in ca. 15 minuten stevig en gaar (maar niet te bruin!) worden.
  6. Haal de frittata uit de oven en serveer.