Skip to main content

Spruitenfrittata met exotisch winterslaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g aardappelen vastkokend
  • 500 g spruiten
  • 2 stuk(s) uien
  • 6 stuk(s) eieren
  • 1 zakje(s) veldsla
  • 300 g wortelpeterselie
  • 1 stuk(s) appel
  • 2 tl geraspte kokos
  • 60 g walnoten

In Huis

  • 1 teentje(s) knoflook
  • 4 el olie om te bakken
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 ml melk
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker ui en wortelpeterselie nodig deze week.
  2. 1. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Doe in een pan met een bodem water met zout en kook gaar in 8 minuten. Maak intussen de spruiten schoon, halveer en voeg bij de aardappel na 4 minuten kooktijd. Giet af.
  3. 2. Verwarm de oven voor op 200 C.
  4. 3. Snij de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit 1/4 van de olie om te bakken in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de ui, het kerriepoeder en paprikapoeder op middelhoog vuur in ca. 8 minuten. Voeg op het laatst de fijngesneden knoflook, aardappelen en spruiten toe. Roerbak het geheel nog even. Breng op smaak met peper en flink wat zout.
  5. 4. Klop de eieren los in een kom met de melk en zout en peper.
  6. 5. Vet een ovenschaal in. Doe het aardappel-ui-spruitenmengsel erin en giet het ei-mengsel erover. Zet de frittata in de oven en laat in ca. 15 minuten stevig en gaar (maar niet te bruin!) worden.
  7. 6. Maak intussen (in een slakom) een vinaigrette van de olijfolie, witte-wijnazijn, mosterd, zout en peper. Was de sla, schil de wortelpeterselie en rasp en meng door de vinaigrette. Snij de appel (met schil) in stukjes. Meng met het kokos-walnootmengsel door de sla.
  8. 7. Haal de frittata uit de oven en serveer met de salade.