Spruitenfrittata met exotisch winterslaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Spruitenfrittata met exotisch winterslaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram Agria aardappelen
  • 500 gram spruiten
  • 2 stuks ui
  • 8 stuks eieren
  • 5 el walnotenolie
  • 1 zakje gemengde sla
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks appel
  • 2 el geraspte kokos
  • 60 gram walnotenhalfjes

In Huis

  • 4 el olie om te bakken
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teent knoflook
  • 50 ml melk
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook.
  2. Maak intussen de spruiten schoon, halveer en voeg bij de aardappel als het water kookt. Kook ca. 6 minuten tot beide gaar zijn.
  3. Verwarm de oven voor op 200 C.
  4. Snij de uien in dunne ringen. Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit de ui, kerrie- en paprikapoeder ca. 8 minuten op middelhoog vuur.
  5. Hak de knoflook fijn en giet de aardappelen/spruiten af. Voeg bij de ui als hij zacht is. Roerbak het geheel nog even. Breng op smaak met peper en flink wat zout.
  6. Klop de eieren los in een kom met de melk, zout en peper.
  7. Vet een ovenschaal in. Doe het aardappel-ui-spruitenmengsel erin en giet het ei-mengsel erover. Zet de frittata in de oven en laat in ca. 15 minuten stevig en gaar (maar niet te bruin!) worden.
  8. Maak intussen (in een slakom) een vinaigrette van de walnotenolie, witte-wijnazijn, mosterd, zout en peper. Was de sla. Schil en rasp de wortelpeterselie. Snij de appel (met schil) in stukjes. Meng, met het kokos- walnootmengsel, door de vinaigrette.
  9. Haal de frittata uit de oven en serveer met de salade.
  10. Je hebt meer appels gekregen. Lekker in partjes als tussendoortje met wat kaneel.