Spruitengratin met amandelen of speckjes
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 600 g Spruiten
 - 120 g Vegetarische speckjes
 
In Huis
- 10 g Boter
 - 50 g Blanke amandelen
 - 300 ml Slagroom
 - 2 tl Citroensap
 - 5 el Verse witte broodkruimels
 - 4 el Parmezaanse kaas
 - naar smaak Peper
 - naar smaak Zout
 
Recept stappen
- Maak de spruitjes schoon en halveer.
 - Kook de spruiten in ca. 4 minuten beetgaar in water met wat zout. Laat goed uitlekken.
 - Verhit boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de amandelen en/of de speckjes toe en bak tot ze lichtbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
 - Voeg de spruitjes toe aan het overgebleven bakvet. Schenk de room erbij en breng aan de kook. Kook 2 a 4 minuten, totdat de room wat ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en voeg het citroensap toe.
 - Vet een ovenschaal in en doe het spruitenmengsel in de schaal.
 - Meng de broodkruimels en de Parmezaanse kaas in een kom. Strooi over de spruiten.
 - Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak 18 - 20 minuten, tot room kookt en de bovenkant goudbruin is.
 - Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer.
 -