Skip to main content

Spruitenstampot met geitenkaas en kastanjestoof

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen
  • 800 g Spruiten
  • 2 pakje(s) Gekookte kastanjes
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 150 g Geitenkaas

In Huis

  • 60 g Boter
  • 2 teen Knoflook gekneusd
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 200 ml Water
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Zet vast een ruime pan met gezouten water op voor de aardappels, als je tijd wil winnen (eigenlijk hoor je aardappels op te zetten in koud water).
  2. 1. Schil de aardappels en snij in tweeën of vieren. Zet op in ruim water, de spruiten gaan er zo bij. Voeg zout toe en breng aan de kook. Zet een wekker voor 10 minuten, vanaf het moment dat de aardappels koken.
  3. 2. Haal intussen het kontje van de spruitjes en halveer. Voeg na de 10 minuten kooktijd bij de aardappels.
  4. 3. Snij de kastanjes doormidden. Snipper de ui. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui totdat deze glazig is. Plet de knoflook lichtjes (met schil) en voeg in het geheel met de laurier en kastanjes bij de ui. Roer goed door, dek af en laat 5 minuten bakken.
  5. 4. Voeg dan de balsamicoazijn (of 50 ml rode wijn bij 4p) en het water toe en laat 5 min zachtjes smoren. Voeg meer water toe als het droog dreigt de koken, het mag een beetje nat blijven. Breng op smaak met peper en zout.
  6. 5. Verkruimel de geitenkaas. Giet de aardappels en spruiten af, bewaar 200 ml kookvocht. Haal de knoflook uit de stoof, verwijder het schilletje en voeg bij de aardappels en spruiten. Stamp met het kookvocht en de geitenkaas tot een grove puree. Serveer de kastanjestoof erbij.