Skip to main content

Spruitenstamppot met geitenkaas en kastanjestoof

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram aardappels
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 600 gram spruiten
  • 2 pakjes gekookte kastanjes
  • 2 sjalotten
  • 150 gram geitenkaas

In Huis

  • 60 gram boter
  • 2 teentjes gekneusde knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el balsamicoazijn (of 50 ml rode wijn, bij 4p)
  • 200 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in vieren. Schil de wortelpeterselie en snij in stukken zo groot als de aardappels. Zet op in ruim water, de spruiten gaan er zo bij. Voeg zout toe en breng aan de kook. Zet een wekker voor 8 minuten, vanaf het moment dat de aardappels koken.
  2. Haal het kontje van de spruitjes en halveer ze. Voeg na de 8 minuten kooktijd bij de aardappels en wortelpeterselie. Kook ca. 8 minuten mee.
  3. Snij de kastanjes doormidden. Snipper de sjalot. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak de sjalot totdat deze glazig is. Plet de knoflook lichtjes (met schil) en voeg in het geheel met de laurier en kastanjes bij de ui. Roer goed door, dek af en laat 5 minuten bakken.
  4. Voeg dan de balsamicoazijn (of 50 ml rode wijn bij 4p) en het water toe en laat 5 min zachtjes smoren. Voeg meer water toe als het droog dreigt de koken, het mag een beetje nat blijven. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verkruimel de geitenkaas. Giet de aardappels en spruiten af, bewaar wat kookvocht. Haal de knoflook uit de stoof, verwijder het schilletje en voeg bij de aardappels en spruiten. Stamp met het kookvocht en de geitenkaas tot een grove puree. Serveer de kastanjestoof erbij. 
  6. Zet vast een ruime pan met gezouten water op voor de aardappels en wortelpeterselie, als je tijd wil winnen (eigenlijk hoor je aardappels op te zetten in koud water).