Spruitjes en gekleurde biet uit de oven met venkelsalami en een yoghurtsausje

  • Totale tijd minuten
Spruitjes en gekleurde biet uit de oven met venkelworst en yoghurtsausje | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram spruiten
  • 500 gram bietjes
  • 1 stuks ui
  • 240 gram venkelsalami

In Huis

  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • naar smaak peper en grof zeezout
  • olijfolie
  • 10 gram dille
  • 10 gram muntblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. En zet een pan op met water.
  2. Was de spruitjes, maak een inkeping onder in de spruitjes en blancheer ze gaar gedurende 3 minuten. Giet de spruiten af en spoel na onder koud water. Laat de spruitjes even aan de kant staan.
  3. Kook de bieten (ongeschild) 10 minuten totdat deze beetgaar zijn.
  4. Giet de bieten af en snij deze doormidden. Laat de bieten afkoelen voordat je ze gaat schillen.
  5. Rooster de komijn en korianderzaad in een pannetje. Schil de ui snij in halve ringen.
  6. Schil de bieten en snij deze in blokjes ter grootte van de spruitjes.
  7. Leg de spruitjes en bietjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel deze met de geroosterde komijn en koriander, peper en grof zeezout, de ui en olijfolie.
  8. Schuif de groenten in de oven en bak gedurende 20 minuten tot de groenten gaar en knapperig zijn.
  9. Maak terwijl de groentes in de oven zitten de dressing. Hak de dille en muntblaadjes fijn en pers de knoflook. Voeg dit samen met de yoghurt.
  10. Verhit olie in een koekenpan en snij de venkelsalami in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van 0.5 cm dik. Bak de salami ongeveer 2 minuten zodat ze lekker knapperig en zout worden.
  11. Haal de spruitjes en biet uit de oven en serveer met de dressing en de venkelsalami.