Skip to main content

Spruitjes in kerrieroomsaus

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Spruiten
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Prei
  • 50 ml Room

In Huis

  • 300 g Rijst
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olie om te bakken
  • 1 el Kerriepoeder
  • 1 tl Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Kook de spruitjes gedurende 10 minuten.
  2. 2. Snipper de ui. Maak de prei schoon en snij in dunne ringen. Hak de knoflook.
  3. 3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui aan totdat deze goudbruin is. Voeg de prei en de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de kerrie, mosterd en 150 ml water toe. Voeg de beetgare spruitjes en de room toe. Warm alles nog even door en serveer met de rijst.
  4. <br>Tip: Voeg voor een iets pittiger gerecht wat sambal toe.