Skip to main content

Spruitjes met kastanjechampignons en cashewnoten uit de wok

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 4 stuk(s) Kardemompeulen
  • 1 tl Komijnzaad
  • 200 g Volkoren basmatirijst
  • 1 el Gember
  • 800 g Spruiten
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 bakje(s) Kastanje champignons
  • 150 g Cashewnoten

In Huis

  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 400 ml Kokend water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • om te bakken Olie
  • 2 el Sojasaus
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de waterkoker aan. Snipper de ui en de sjalotjes (hou apart) en pers de knoflook uit. Kneus de kardemonpeulen met de achterkant van een mes plat.
  2. 2. Verhit in een soeppan wat olie en fruit daarin de ui, 1/3 van de knoflook, de kardemompeulen en het komijnzaad.Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg dan per 50 gram rijst 100 ml kokend water toe met het (stukje) bouillonblokje. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes gaar koken gedurende 25-30 min. Let op dat het niet droogkookt.
  3. 3. Hak intussen de gember fijn. Haal het kontje van de spruitjes en halveer ze (tot het formaat van een halve champignon).Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snij in kleine stukjes.
  4. 4. Breng een laagje water (uit de waterkoker) in een pannetje aan de kook en blancheer de spruitjes ca. 4-5 min (ze moeten een bite houden). Snij intussen de kastanjechampignons door de helft.
  5. 5. Verhit wat olie in een wok en fruit hierin zachtjes de sjalot, de gember, de rode peper en rest van de knoflook.
  6. 6. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak ca. 2-3 min. Voeg daarna de uitgelekte spruitjes toe en roerbak nog eens 3 min.
  7. 7. Hak de cashewnoten grof en voeg toe. Breng op smaak met peper, sojasaus (of ketjap asin) en evt nootmuskaat. Serveer de rijst erbij.
  8. <br>Let op: gebruik het bakje met de komijnzaadjes en de kardemonpeulen (het bakje met ras el hanout is voor het andere recept). Elders deze week heb je ook nog een ui en sjalotten nodig.