Skip to main content

Spruitjes met kastanjechampignons en cashewnoten uit de wok

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 2 sjalotjes
  • 4 kardemompeulen
  • 1 tl komijnzaad
  • 200 gram volkoren basmatirijst
  • 1 el gember
  • 800 gram spruiten
  • 1 rode peper
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 150 gram cashewnoten

In Huis

  • 6 teentjes knoflook
  • 400 ml koken water
  • 1 blokje groentebouillon
  • olie (om te bakken)
  • 2 el sojasaus
  • nootmuskaat (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Snipper de ui en de sjalotjes (hou apart) en pers de knoflook uit. Kneus de kardemonpeulen met de achterkant van een mes plat.
  2. Verhit in een soeppan wat olie en fruit daarin de ui, 1/3 van de knoflook, de kardemompeulen en het komijnzaad.Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg dan per 50 gram rijst 100 ml kokend water toe met het (stukje) bouillonblokje. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes gaar koken gedurende 25-30 min. Let op dat het niet droogkookt.
  3. Hak intussen de gember fijn. Haal het kontje van de spruitjes en halveer ze (tot het formaat van een halve champignon).Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snij in kleine stukjes.
  4. Breng een laagje water (uit de waterkoker) in een pannetje aan de kook en blancheer de spruitjes ca. 4-5 min (ze moeten een bite houden). Snij intussen de kastanjechampignons door de helft.
  5. Verhit wat olie in een wok en fruit hierin zachtjes de sjalot, de gember, de rode peper en rest van de knoflook.
  6. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak ca. 2-3 min. Voeg daarna de uitgelekte spruitjes toe en roerbak nog eens 3 min.
  7. Hak de cashewnoten grof en voeg toe. Breng op smaak met peper, sojasaus (of ketjap asin) en evt nootmuskaat. Serveer de rijst erbij.