Stamppot andijvie met pastinaak en aioli

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten
Gevulde paprika's met gehakt en mozzarella | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g pastinaak
  • 1000 g nieks witte aardappelen
  • 1 stuk(s) uien

In Huis

  • 90 g boter
  • 50 g honing
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 100 ml Melk
  • 1 el olie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 150 g mayonaise
  • 2 el citroensap
  • naar smaak nootmuskaat
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Doe de boter met de honing in een pannetje en verwarm op laag vuur 1-2 minuten. Snijd de knoflook dwars doormidden (zodat alle tenen in 1 keer doormidden zijn).
  2. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg de pastinaak en de knoflook op een ovenplaat. Bestrooi met peper en zout en schenk er het honingmengsel overheen. Meng door elkaar. Zorg dat de pastinaak goed bedekt is met het honing mengsel. Bak 35-40 minuten.
  3. Maak de andijviestamppot. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af en laat ze even uitdampen. Stamp ze fijn met de aardappelstamper en roer er de boter en beetje bij beetje de warme melk door, totdat je een mooie rulle puree hebt. Roer er met een houten lepel de andijvie door en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
  4. Snipper ondertussen de ui. Verhit terwijl de aardappels koken de olie in een koekenpan en bak de ui tot die zacht begint te worden. Roer er de gemberpoeder door en bak nog even mee. Zet apart.
  5. Maak de aïoli. Knijp 4 teentjes knoflook uit boven de mayonaise, voeg wat citroensap naar smaak toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Warm de gebakken uien nog even door en schep over de stamppot.
  7. Serveer de andijvie stamppot met de pastinaak en de aïoli.
  8. Voor de pastinaak: 40g boter, 50g honing, 4 teentjes knoflookVoor de andijviestamppot: 50g roomboter, 100 ml warme melk, 1 tl gemberpoeder, versgeraspte nootmuskaat, grof zeezout, peper uit de molen Voor de aïoli: 4 teentjes knoflook, grof zeezout, peper uit de molen, ca. 150g mayonaise, 1-2 el citroensap