Skip to main content

Stamppot boerenkool met kaas en cashew

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Winterpeen
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 500 g Boerenkool
  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 200 g Belegen vegetarische kaas
  • 100 g Cashewnoten
  • naar smaak Piccalilly

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 3 tl Balsamicoazijn
  • naar smaak Melk
  • naar smaak Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op! je hebt twee keer aardappels nodig deze week.
  2. 1. Schil de winterpeen en snij in blokjes van 1 cm. Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
  3. 2. Verhit wat olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Fruit het kerriepoeder 1 minuut mee. Schenk de balsamico azijn in de pan en laat 30 seconden flink bruisen.
  4. 3. Schep de boerenkool en wortelblokjes erdoor en voeg 3 eetlepels (bij 4p) water toe. Stoof de kool met de deksel op de pan in totaal 20-25 minuten. Check tussendoor of er nog een beetje water bij moet.
  5. 4. Schil de aardappels, halveer ze en kook in gezouten water in ca. 20 min gaar.
  6. 5. Snij intussen de kaas in kleine blokjes en hak de cashewnoten grof.
  7. 6. Stamp de aardappels als ze gaar zijn met wat melk en botertot een grove puree. Schep de kool en het grootste deel van de kaas door de aardappelpuree.
  8. 7. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
  9. 8. Zet de cashewnoten en de rest van de kaas op tafel om te garneren.
  10. 9. Serveer de de boerenkool met de piccalilly en laat iedereen zelf garneren met de cashewnoten en kaas.