Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Stamppot groene kool met gebakken appel

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks groene kool
  • 600 gram bildstar aardappelen kruimig
  • 3 stuks appel

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 1 stuks kruidnagel
  • 1 blaadjes laurier
  • 2 el balsamicoazijn
  • 25 gram boter
icon package

Recept stappen

  1. Snij de groene kool fijn.
  2. Verwarm de groene kool in een pannetje. Giet zoveel water in de pan tot de kool voor driekwart onder staat. Doe 2 theelepels zout (bij 4p), de kruidnagel, het laurierblad en de balsamicoazijn in de pan.
  3. Doe een deksel op de pan en stoof de groene kool op een vrij laag vuur gedurende 30 minuten.
  4. Kook intussen de aardappelen gaar (circa 15 minuten).
  5. Schil terwijl de aardappelen koken, de appels. Snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snij de parten in schijven.
  6. Bak deze appel schijven in een beetje boter, aan beide kanten lichtbruin.
  7. Giet de aardappelen af.
  8. Giet de kool af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen.
  9. Schep de groene kool door de puree en voeg zoveel kookvocht toe als nodig om een smeuïge puree te krijgen (gebruik eventueel een klontje boter).
  10. Verdeel de stamppot over de borden of schep hem in een warme schaal. Garneer met de gebakken appel.