Stamppot groene kool met gebakken appel
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks groene kool
- 600 gram bildstar aardappelen kruimig
- 3 stuks appel
In Huis
- 2 el olijfolie
- 1 stuks kruidnagel
- 1 blaadjes laurier
- 2 el balsamicoazijn
- 25 gram boter
Recept stappen
- Snij de groene kool fijn.
- Verwarm de groene kool in een pannetje. Giet zoveel water in de pan tot de kool voor driekwart onder staat. Doe 2 theelepels zout (bij 4p), de kruidnagel, het laurierblad en de balsamicoazijn in de pan.
- Doe een deksel op de pan en stoof de groene kool op een vrij laag vuur gedurende 30 minuten.
- Kook intussen de aardappelen gaar (circa 15 minuten).
- Schil terwijl de aardappelen koken, de appels. Snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snij de parten in schijven.
- Bak deze appel schijven in een beetje boter, aan beide kanten lichtbruin.
- Giet de aardappelen af.
- Giet de kool af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen.
- Schep de groene kool door de puree en voeg zoveel kookvocht toe als nodig om een smeuïge puree te krijgen (gebruik eventueel een klontje boter).
- Verdeel de stamppot over de borden of schep hem in een warme schaal. Garneer met de gebakken appel.