Skip to main content

Andijviestamppot met spekjes en oesterzwammen

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 g Aardappelen
  • 300 g Bonitabataat
  • 1 stuk(s) Prei
  • 1 tl Tijm (geriste)
  • 300 g Spek
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 bakje(s) Oesterzwammen
  • 200 g Andijvie
  • 75 g Yoghurt

In Huis

  • 3 teen Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 20 g Roomboter
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt meerdere keren spek, yoghurt, tijm, knolselderij, bleekselderij, prei, andijvie en sjalot nodig deze week.
  2. Schil de aardappels en bataat en snij in blokjes van ca. 2x 2 cm. Maak de prei schoon en snij in ringen. Hak de knoflook fijn en ris de tijm.
  3. Verwarm in een flinke soeppan een scheut olie. Voegaardappel, bataat en prei toe. Bak een paar minuutjes al roerend (zonder te laten verkleuren). Roer 1/3 van de gehakte knoflook erdoor en bak even mee. Zet het geheel net onder water en voeg zout en laurier toe, breng aan de kook en laat met deksel nog 10-15 minuten zachtjes echt goed gaar koken.
  4. Bak de spekjes uit in een wok of diepe koekenpan.Snipper intussen de sjalot en snij de bleekselderij in dunne boogjes. Voeg bij het uitgebakken spek en fruit rustig mee.Snij intussen de oesterzwammen in repen. Voeg toe als de sjalot glazig is en de bleekselderij beetgaar en bak een paarminuten op hoog vuur. Voeg de andere 2/3 van de knoflook en de tijm toe, schud een paar keer om en draai het vuur uit. Hou warm.
  5. Snij intussen de andijvie in repen en was met behulp vaneen slacentrifuge.
  6. Giet de aardappel en bataat af. Haal het laurierblaadje eruit! Stamp fijn en voeg boter en yoghurt toe tot de gewenste smeuïgheid. Roer de andijvie erdoor en laat op een laag vuurtje wat slinken. Maak goed op smaak met peper en zout en serveer met het spek en de oesterzwammen.