Skip to main content

Stamppot met zoete aardappel, andijvie en raapstelen

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Andijvie
  • 100 g Raapstelen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 750 g Aardappelen kruimig

In Huis

  • 500 g Zoete aardappel
  • 2 el Roomboter
  • 1 el Grove mosterd
  • 50 ml Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de zoete- en gewone aardappelen in stukken van ongeveer dezelfde grootte. Kook ze in een pan met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af en stamp de aardappelen met een pureestamper tot een grove puree.
  2. Voeg 1 el roomboter, de mosterd en de melk toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Was de andijvie en raapstelen en droog ze in een slacentrifuge.
  4. Verhit 1 el roomboter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 minuten (zorg dat deze niet verkleurt).
  5. Voeg de andijvie en raapstelen toe en laat deze slinken. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de bladgroente nu bij de aardappelen en meng door elkaar.
  7. <br>Tip: lekker in combinatie met het lamsstoofvlees of met wat lekkere blauwe kaas.