Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Stamppot rode kool met gebakken appel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Rode kool
  • 600 g Aardappelen kruimig
  • 3 stuk(s) Elstar appel

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 stuk(s) Kruidnagel
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 25 g Boter
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de rode kool fijn.
  2. Verwarm de rode kool in een pannetje. Giet zoveel water in de pan dat de kool voor driekwart onder staat. Doe 2 theelepels zout, de kruidnagel, het laurierblad en de balsamicoazijn in de pan.
  3. Doe een deksel op de pan en stoof de rode kool op een vrij laag vuur gedurende 30 minuten.
  4. Kook intussen de aardappelen gaar (circa 15 minuten).
  5. Schil terwijl de aardappelen koken, de appels. Snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in schijven.
  6. Bak deze appel schijven in een beetje boter, aan beide kanten lichtbruin.
  7. Giet de aardappelen af en stoom ze droog in een pan die op een kookplaatje op een laag vuur wordt gezet.
  8. Giet de kool af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen.
  9. Schep de rode kool door de puree en voeg zoveel kookvocht toe als nodig om een smeuïge puree te krijgen.
  10. Verdeel de stamppot over de borden of schep hem in een warme schaal. Garneer met de gebakken appel.