Skip to main content

Stamppot spruiten met blauwschimmelkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen
  • 500 g Spruiten
  • 1 stuk(s) Ui
  • 200 g Blauwschimmelkaas

In Huis

  • el Olie om te bakken
  • 150 ml Volle melk
  • 50 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en kook ze gaar in weinig water met wat zout.
  2. 2. Maak de spruitjes schoon door de buitenste blaadjes en het onderste deel van het stronkje te verwijderen. Halveer de spruitjes en kook ze in een tweede pan in ca. 5 minuten beetgaar. Check even. Als de spruiten erg groot zijn duurt het langer.
  3. 3. Hak de ui in grove stukken. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui.
  4. 4. Snij de blauwschimmelkaas in kleine blokjes. Giet de aardappelen en de spruitjes af. Laat de spruitjes goed uitlekken. Stamp de aardappelen tot een mooie puree en roer er beetje bij beetje de blauwschimmelkaas, room en boter door. Meng als laatste de uitjes en spruitjes erdoor. Check op peper en zout.
  5. <br>Tip: lekker met slavinken.