Stamppot van aardappel, wortelpeterselie, pompoen en zomerpostelein met topping van walnoten, blauwe kaas, halfgedroogde tomaatjes, citroenrasp en bosui

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Stamppot van aardappel wortelpeterselie pompoen en zomerpostelein met topping van walnoten blauwe kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram gekleurde tomaatjes
  • 800 gram Doré kruimige aardappels
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 300 gram flespompoen
  • 250 gram zomerpostelein
  • 60 gram walnoten
  • 100 gram Brabantse blauwe kaas
  • 1 stuks citroenrasp
  • 2 stuks bosui

In Huis

  • 1 tl gedroogde tijm
  • klont boter
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet de oven aan op 180 graden. Halveer de tomaatjes en leg met de snijkant naar boven in een ovenschaaltje. Bestrooi met peper en zout en de gedroogde tijm. Bak 25-30 minuten in de oven, tot vlak voor je aan tafel gaat.
  2. Zet een grote pan met ca. 10 cm water en zout op en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappels, wortelpeterselie en flespompoen. Snij in stukken van ca. 3 cm (de wortelpeterselie wat kleiner). Doe bij het (aan de kook komende) water en kook in 12-15 minuten gaar. Bewaar wat kookvocht bij het afgieten!
  3. Was de zomerpostelein en verwijder dikkere delen van de steel en eventueel lelijk geworden blaadjes of steeltjes (zomerpostelein is vrij kwetsbaar!). Hak grof.
  4. Bak de walnoten in een droog koekenpannetje tot ze bruinen. Verkruimel de blauwe kaas in een bakje. Rasp de citroenschil. Snij de bosui in ringetjes.
  5. Stamp de aardappels en groenten fijn als ze gaar zijn. Voeg (vegan) boter en zoveel kookvocht toe dat je een smeuïge puree krijgt. Meng de citroenrasp erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep de helft(!) van de bosui en alle zomerpostelein er voorzichtig doorheen.
  6. Besprenkel de tomaatjes met wat extra vierge olijfolie. Garneer de stamppot met de tomaatjes, walnoten, blauwe kaas en achtergehouden bosui.