Skip to main content

Stamppot van bataat, spinazie en Frieslander aardappelen en champignons gevuld met Twentse bunkerkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram Frieslander aardappelen
  • 300 gram bataat
  • 200 gram kastanje champignons
  • 150 gram Twentse bunkerkaas
  • 1 zak spinazie

In Huis

  • scheutje olie
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • olie om in te bakken
  • scheutje melk
  • klont boter
  • 1 snufje nootmuskaat (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappels en bataat en snij in grove stukken. Zet op in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in ca. 15 minuten gaar.
  3. Verwijder het steeltje uit de champignons en bewaar dit. Besprenkel de champignons met olijfolie, peper en zout en verdeel ze op een met bakpapier belegde ovenplaat om voor te garen. Haal ze er na 5 minuten uit.
  4. Hak de stelen van de champignons in kleine stukjes en meng met de (gedroogde) tijm. Bak dit even kort aan in een pan met een beetje olie. Schep de champignons vol met het paddenstoelen-tijm mengsel. Rasp de kaas en eroverheen. Zet in een ovenschaal en bak 10 minuten tot de kaas is gesmolten.
  5. Giet de aardappels en bataat af en stamp tot een grove puree met een scheutje melk en een klont boter en voeg de spinazie beetje bij beetje toe, roer door en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout en optioneel een snufje nootmuskaat.