Skip to main content

Stamppot waterkers met eitjes en kruidenzout

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stuk(s) Eieren
  • 2 zakje(s) Waterkers
  • 1 kilo Aardappelen kruimig

In Huis

  • 1 dl Melk
  • 30 g Boter
  • 1 el Zeezout
  • 1 el Citroenrasp
  • 1 el Bladpeterselie
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout.
  2. Breng water aan de kook. Prik een gaatje in de eieren en leg de eieren voorzichtig in het kokende water. Kook in ca. 7 minuten half zacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel de eitjes.
  3. Maak het kruidenzout. Rasp de citroenschil en hak de peterselie zeer fijn. Meng door het zout.
  4. Was de waterkers en verwijder de dikkere stelen. Dit laatste is belangrijk, want de stelen worden draderig in de aardappelpuree. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de boter en beetje bij beetje de warme melk toe totdat een smeuïge puree ontstaat.
  5. Roer de waterkers erdoor. Serveer met de gehalveerde eieren en het kruidenzout.