Skip to main content

Stamppot wortelpeterselie en winterpostelein met blokjes paneer

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 zakje(s) Winterpostelein
  • 2 pakje(s) Paneer
  • 400 g Wortelpeterselie
  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 175 ml Creme fraiche

In Huis

  • 1 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 el Sojasaus
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en de wortelpeterselie en snij in stukjes van gelijke grootte. Zet op in een pan met water en zout en kook gaar in 15 minuten.
  2. Snij de paneer in blokjes van 1 bij 1 cm. Bestrooi ze met een beetje zout, peper, de kerriepoeder en de paprikapoeder.
  3. Verhit in een koekenpan wat olie (maak het flink heet!) en bak daarin de blokjes paneer mooi bruin.
  4. Blus af met de sojasaus, hussel even goed om en houd warm.
  5. Was ondertussen de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge.
  6. Giet de aardappels en wortelpeterselie af en stamp fijn met de crème fraiche. Maak op smaak met peper en zout en roer er voorzichtig de winterpostelein door.
  7. Serveer direct met de paneer.
  8. <br>Let op: je hebt ook elders deze week aardappels nodig!