Skip to main content

Steak en Guiness pie met schorsenerensoep en roodlof-peersalade

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Schorseneren
  • 4 stuk(s) Steak en Guinness Pie
  • 2 struikje(s) Roodlof
  • 2 stuk(s) Conference peren
  • 2 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • naar smaak Citroensap
  • 1 liter Kokend water
  • 2 blokje(s) Kippenbouillon
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Witte wijnazijn
  • naar smaak Suiker
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden voor de pies.
  2. Schil de schorseneren onder stromend water (evt. met handschoenen), leg ze in een bak met water en wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  3. Snij de schorseneren in stukjes van circa 4 cm en doe ze in een pan met het water en de bouillonblokjes. Kook gaar in circa 15 minuten.
  4. Doe intussen de pies in de oven voor circa 10 minuten (zonder het bakje!).
  5. Maak in een slakom een dressing van olijfolie, witte wijn azijn, een beetje suiker, mosterd, peper en zout.
  6. Snij de roodlof doormidden, verwijder het hart en snij daarna in reepjes. Snij de peer in kwarten, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes.
  7. Was de gemengde sla met een slacentrifuge. Hussel alles door de dressing.
  8. Check of de schorseneren goed gaar zijn en zet dan de staafmixer erin om er een romige soep van de maken. Als het te dik is voeg je nog wat water toe.
  9. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salade met de soep en de pies.