Steak & Stout pie met kruidige bietensoep en roodlof-yacon slaatje

Rund

  • Totale tijd minuten
Steak & Stout pie met kruidige bietensoep en roodlof-yacon slaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 800 gram rode bieten
  • 1 stuks steranijs (in bakje specerijen)
  • 4 stuks steak & stout pie
  • 2 stuks roodlof
  • 150 gram yacon (wortel met zwarte schil)
  • 0.5 bosje peterselie
  • 4 schepje yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 800 ml water
  • 2 blokje groentebouillon
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • kneep citroensap uit een flesje
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Snipper de ui en fruit zachtjes in een soeppan met dikke bodem in wat olie.
  3. Schil de bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui samen met de aangegeven hoeveelheid water, bouillonblokje(s) en steranijs (in bakje specerijen). Kook afgedekt in 25-30 minuten gaar.
  4. Haal de pie’s uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven.
  5. Maak in een slakom een dressing van de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van de roodlof en snij in halve ringetjes. Schil de yacon en snij in kleine blokjes. Meng door de dressing (zie tip). Hak de peterselie fijn. Bewaar een beetje ter garnering van de soep, meng de rest door de salade.
  6. Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is naar je smaak. Breng op smaak met peper en een flinke kneep citroensap als tegenhanger voor het zoet. Garneer met een schepje yoghurt en peterselie. Serveer met de salade en de pie’s.
  7. Wat peen over? Schil en rasp ca. 50 gram (bij 4p) door het slaatje.