Steak & Stout pie met snelle bietensoep en roodlof-yacon slaatje

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Steak & Stout pie met snelle bietensoep en roodlof-yacon slaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks Steak & Stout pie
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks steranijs (in bakje specerijen)
  • 1.5 pakje voorgekookte bieten
  • 2 stuks roodlof
  • 150 gram yacon (wortel met zwarte schil)
  • 0.5 bosje peterselie
  • 4 schepje yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 800 ml water
  • 2 blokje groentebouillon
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • kneep citroensap uit een flesje
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Haal de pie’s uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak - als de oven is voorverwarmd - 18 minuten in de oven.
  3. Snipper de ui en fruit zachtjes in een soeppan met dikke bodem in wat olie. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui samen met de aangegeven hoeveelheid water, bouillonblokje(s) en steranijs (in bakje specerijen) . Breng afgedekt aan de kook.
  4. Snij de bieten in stukjes, voeg bij de bouillon en kook ca. 5 minuten mee.
  5. Maak intussen in een slakom een dressing van de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie extra vierge, peper en zout.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en snij in halve ringetjes. Schil de yacon en snij in kleine blokjes. Meng door de dressing (zie tip 1 en 2). Hak de peterselie fijn. Bewaar een beetje ter garnering van de soep, meng de rest door de salade.
  7. Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Breng op smaak met peper en een flinke kneep citroensap als tegenhanger voor het zoet. Garneer met de peterselie en een schepje yoghurt. Serveer met de salade en de pie’s.
  8. 1: Wat peen over? Schil en rasp ca. 50 gram (bij 4p) door het slaatje. 2: Je hebt extra yacon gekregen, lekker in kleine blokjes in yoghurt, of bewaar ze voor een zoetje in een ander gerecht, zoals een curry.