Skip to main content

Sticky cinnamon apple buns

  • Totale tijd 180 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Appel

In Huis

  • 2 tl Gist
  • 160 ml Melk
  • 3 el Ahornsiroop
  • 490 g Bloem
  • 1 tl Zout
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 400 g Boter
  • 240 g Lichtbruine suiker
  • 1 el Kaneel
icon package

Recept stappen

  1. Doe de gist met de melk en 1 tl van de ahornsiroop in een kommetje en roer. Zet 5 minuten weg totdat er belletjes ontstaan. Doe bloem, zout, ei, 125 gram boter en de rest van de ahornsiroop in een kom en meng met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg in ca. 5 minuten.
  2. Doe in een licht ingevette schaal. Dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen. Maak in de tussentijd het ahornglazuur. Doe 160 ml ahornsiroop met 110 gram suiker en 150 gram boter in een klein pannetje en verwarm al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost. Schil en snij de appel in stukjes. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Giet de helft van het glazuur in de bakvorm. Bestrooi de bodem met de stukjes appel.
  3. Maak de vulling door 125 gram boter in een pannetje te smelten. Voeg dan 130 gram bruine suiker en kaneel toe en roer door. Bestrooi je werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 60 x 25 cm. Bestrijk met de vulling van suiker, boter en kaneel. Laat 1 cm van de randen vrij. Rol het deeg op in de lengte, zodat je een lange rol krijgt.
  4. Snij de rol in twaalf stukken en leg in de bakvorm op het ahornglazuur en appel. Dek af met een vochtige doek en laat weer ca. 50 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 C en bak 25- 30 minuten in het midden van de oven.
  5. Verwarm het overgebleven glazuur op laag vuur. Schenk over de buns zodra ze uit de oven komen.
  6. Het is de bedoeling dat je de rolletjes weer los kunt halen en één voor één lekker op eet.
  7. Let op: voor dit recept kun je de hoeveelheid ingredienten voor 4 personen aanhouden.