Skip to main content

Sticky knoflook-soja kip, citroen-sperziebonen en rijst

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Sperziebonen
  • 400 g Kippendijfilet

In Huis

  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • naar smaak Zwarte peper (vers gemalen)
  • naar smaak Zeezout
  • 2 el Plantaardige olie
  • 100 ml Kippenbouillon
  • 2 el Sesamzaad
  • 100 ml Sojasaus
  • 50 ml Honing
  • 2 teen Knoflook
  • 1 tl Maizena
  • om te serveren Gekookte rijst
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de sperziebonen in grote stukken en kook beetgaar in water met wat zout.
  2. Giet af en schenk er naar smaak wat citroensap over.
  3. Wrijf de kip in met zout en peper.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip aan zodat hij bruin wordt.
  5. Laat zachtjes 10 min. bakken met het deksel op de pan. Bestrooi de kip met de helft van het sesamzaad.
  6. Schenk er de bouillon bij.
  7. Meng sojasaus, honing en citroensap. Knijp er de knoflook bovenuit. Doe bij de kip en laat nog 15 min. sudderen tot de kip helemaal gaar is.
  8. Haal de kip eruit en doe op een schaal. Houdt warm.
  9. Meng de maïzena met wat water en doe bij de saus.
  10. Kook de saus in tot hij dik en kleverig wordt.
  11. Schep de kip erdoor. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.
  12. Serveer met desperziebonenen wat rijst.