Skip to main content

Sticky knoflook-soja kip, citroen-sperziebonen en rijst

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Sperziebonen
  • 400 g Kippendijfilet

In Huis

  • naar smaak Citroensap
  • 2 el Olie om te bakken
  • 2 el Sesamzaad
  • 100 ml Kippenbouillon
  • 100 ml Sojasaus
  • 50 ml Honing
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 2 teen Knoflook
  • 1 tl Maizena
  • om te serveren Gekookte rijst
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de sperziebonen in grote stukken en kook beetgaar in water met wat zout. Giet af en schenk er naar smaak wat citroensap over.
  2. 2. Wrijf de kip in met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip aan zodat hij bruin wordt. Laat zachtjes 10 min. bakken met het deksel op de pan.
  3. 3. Bestrooi de kip met de helft van het sesamzaad. Schenk er de bouillon bij. Meng sojasaus, honing en citroensap. Knijp er de knoflook bovenuit. Doe bij de kip en laat nog 15 min. sudderen tot de kip helemaal gaar is.
  4. 4. Haal de kip eruit en doe op een schaal. Hou warm.
  5. 5. Meng de maizena met wat water en doe bij de saus. Kook de saus in tot hij dik en kleverig wordt. Schep de kip erdoor. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.
  6. 6. Serveer met de sperziebonen en wat rijst.