Skip to main content

Sticky speklapjes met groentefrietjes en salade van roodlof met zilveruitjes

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Speklapje
  • 500 g Zoete aardappel
  • 500 g Koolraap
  • 1 tl Korianderzaad
  • 4 stuk(s) Roodlof
  • 2 el Sap van zilveruitjes
  • 6 el Zilveruitjes

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Sojasaus
  • 1 el Chilisaus
  • 3 el Plantaardige olie
  • 2 el Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Meng geperste knoflook, de sojasaus (of ketchap asin) en de chilisaus (of ketchup). Haal de speklapjes erdoorheen en laat 10 min marineren.
  3. 3. Schil intussen de zoete aardappel en de koolraap en snij in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Plet de korianderzaadjes (ronde balletjes) met behulp van de vijzel. Hussel de groentefrieten in een mengkom met de plantaardige olie, het korianderzaad, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat een ruimte open in het midden en leg daar de gemarineerde speklapjes neer.
  4. 4. Schuif gedurende 30-35 minuten in de oven.
  5. 5. Was intussen de roodlof, verwijder het kontje en snij in ringen. Maak een dressing van de mayonaise en het vocht van de zilveruitjes (2 el bij 4p). Meng door de roodlof, samen met de zilveruitjes.
  6. 6. Serveer de speklapjes met de geroosterde groenten en de roodlofsalade.