Skip to main content

Stokbroodje met lente-ui-omelet met rucola en kiemen

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) Eieren
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 125 g Gemengde kiemen
  • 1 stuk(s) Stokbrood
  • naar smaak rucola

In Huis

  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Sesamolie
  • naar smaak Sweet chili saus
icon package

Recept stappen

  1. Breek de eieren boven een kom. Breng op smaak met peper en voeg de sojasaus toe. Roer de eieren kort los met een vork.
  2. Verwarm de ovengrill. Verhit een grote koekenpan die ook in de oven kan totdat deze goed heet is. Voeg de olie toe. Beweeg de pan zo, dat de hele bodem met olie bedekt is. Draai het vuur hoog. Schenk het ei in de pan. Beweeg de pan zo dat de hele bodem met ei bedekt is. Bak bijna gaar terwijl je de pan blijft bewegen.
  3. Bedek het ei met de kiemen en 2/3 van de lente-ui en vouw de omelet met een spatel dubbel. Laat nagaren.
  4. Snij het stokbrood in vieren en snij open. Beleg met rucola. Snij de omelet in vieren en leg op de rucola. Bestrooi met de lente-ui en serveer met wat sweet chili sauce.