Skip to main content

Stokbroodje met Vietnamese speklapjes

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Speklapje
  • 1 stuk(s) Stokbrood
  • naar smaak Peterselie
  • naar smaak Veldsla

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Walter Abma's tomatenketchup
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Chinese rijstwijn
  • 2 el Oestersaus
  • 2 el Hoisinsaus
  • 3 el Honing
  • 1 el Bruine suiker
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Hak de knoflook fijn.
  2. Mix de knoflook, ketchup, sojasaus, rijstwijn, oestersaus, hoisinsaus, honing, bruine suiker, Chinese vijfkruidenpoeder en wat zout in een grote platte ovenschaal. Meng de speklapjes met de marinade en zet 2 uur in de koelkast om te marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C om vervolgens het stokbrood 5 minuten in af te bakken.
  4. Draai de oven terug naar 200°C. Zorg dat de marinade mooi verdeeld is over alle kanten van alle speklapjes. Zet de schaal in de oven en grill ca. 15 minuten.
  5. Draai het vlees en grill in 10 minuten goed gaar. Snijd het vlees als het gaar is in reepjes.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Beleg de stukken stokbrood met wat veldsla, verdeel er de spekreepjes over en bestrooi met wat peterselie of als je dat lekkerder vindt wat korianderblad.