Skip to main content

Stokbroodje pate met gecaramelliseerde sjalot

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Sjalot
  • 1 stuk(s) Baguette rogge
  • 1 zakje(s) Gemengde sla
  • 200 g Pate

In Huis

  • 20 g Boter
  • 125 ml Rode wijnazijn
  • 50 g Donkere basterdsuiker
  • Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de sjalotten in ringen. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalotten toe. Bak 5 minuten. Giet er de wijnazijn bij en roer de suiker er door. Leg het deksel op de pan en laat ca. 30 minuten zachtjes bakken totdat ze gekaramelliseerd zijn. Check of er nog voldoende vloeistof in de pan staat. Voeg zo nodig een beetje water toe.
  2. 2. Snij het stokbrood in vieren. Besmeer met wat mosterd en beleg met wat sla. Verdeel de paté in vieren en leg op de sla. Leg op elk stuk paté een flinke lepel van de ui.