Skip to main content

Stokbroodje tartaar met gebakken ui en verse tijm

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Tartaar speciaal
  • 2 stuk(s) Stokbrood
  • 4 takje(s) Tijm
  • 5 stuk(s) Sjalot
  • el Mosterd
  • 1 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 3 el Yoghurt
  • 3 el Mayonaise
  • 2 tl Citroensap
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • 1 el Plantaardige olie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Suiker
  • 2 el Boter
  • 2 el Walter Abma's tomatenketchup
  • 1 snufje(s) Zeezout
  • 1 snufje(s) Peper
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de sjalotjes aan tot ze zacht worden. Voeg de tijm, balsamico en suiker toe en laat zachtjes karamelliseren. Zet weg tot gebruik.
  2. Meng de yoghurt, mayonaise, citroensap en knoflook samen met de mosterd tot een saus en breng op smaak met peper en zout. Verdun zo nodig met een klein beetje water en zet weg.
  3. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de tartaartjes met wat zout en peper en bak in de hete boter in ca. 4 minuten om en om bruin en rose. Laat even rusten.
  4. Besmeer het stokbrood met wat boter. Beleg met sla en schep er wat dressing over. Snijd de biefstukjes doormidden en verdeel over de broodjes. Beleg met wat gekaramelliseerde ui. Maak af met een klein lepeltje tomaten ketchup. Dek af met de bovenkant van het stokbrood en serveer.