Stoof van snijbiet, rode kidneybonen en pinda met pitabrood

Vegan

  • Totale tijd minuten
Stoof van snijbiet, pinda en rode kidneybonen met broodjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks witte ui
  • 150 gram peen
  • 1.5 stuks venkel
  • 300 gram snijbiet
  • 1 el gember
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 4 el crunchy pindakaas
  • 2 blikje rode kidneybonen
  • 1 bosje koriander
  • 4 broodje pita

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl chilivlokjes
  • 250 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el sojasaus (of ketjap asin)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de peen en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de ui. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in stukjes. Voeg toe.
  2. Spoel de snijbiet af, snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Voeg de stelen bij de ui en peen. Hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Voeg de knoflook, gember, komijnpoeder en chilivlokjes toe en bak 2-3 minuten rustig verder.
  3. Voeg de tomatenstukjes, pindakaas en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Draai het vuur iets hoger en dek af. Laat ca. 10 minuten pruttelen.
  4. Giet de rode kidneybonen af. Voeg bij de stoof samen met het snijbietblad. Laat het blad slinken en de bonen een beetje warm worden. Breng de stoof op smaak met de sojasaus, zout en peper.
  5. Hak de koriander grof. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of onder de grill van de oven.
  6. Garneer de stoof royaal met koriander en serveer met de pitabroodjes om te dippen.