Skip to main content

Stoofje van kastanjes en aardappels met gesmoorde spitskool

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) spitskool
  • 800 g aardappelen vastkokend
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 pakje(s) gekookte kastanjes

In Huis

  • 1 klontje(s) boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) knoflook gekneusd
  • 60 g boter
  • 4 blaadje(s) laurier
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 ml kokend water
  • blokje(s) groentebouillon
  • naar smaak citroensap (uit flesje)
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de spitskool in vieren, verwijder het hart en snij in repen.
  2. Verwarm in een pan een klont boter en voeg daar de paprikapoeder aan toe. Voeg als het stopt met bruisen de spitskool toe en roerbak even om. Hak intussen de knoflook en roerbak die mee. Dek af en laat zachtjes gaar stoven in circa 15 minuten.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 1 cm dik. Snipper de ui en plet de knoflook maar laat ze in hun schil. Snij de kastanjes doormidden.
  4. Smelt de boter (60 gram bij 4p) in een pan met dikke bodem en bak de ui totdat deze glazig is. Voeg de geplette knoflook, laurier, aardappels en kastanjes toe en roer goed door. Dek af en laat tien minuten bakken, roer af en toe om. Voeg dan de balsamicoazijn (of 100 ml rode wijn bij 4p), het kokend water en het bouillonblokje (1/4 bij 4p) toe en laat 10 min zachtjes koken.
  5. Druk voor het opdienen de knoflookpulp uit de schil, voeg royaal peper en zout toe en meng goed.
  6. Maak de spitskool af met een kneepje citroensap, peper en zout en serveer met de aardappel-kastanjestoof.