Stoofpeertjes met kaneelslagroom
Nagerecht
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 stuks Gieser Wildeman peertjes
- 300 ml slagroom
In Huis
- 2 stuks vanille stokje
- 1500 ml rode wijn
- 150 gram kristalsuiker
- 2 stuks kaneelstokje
- 2 stuks sinaasappel
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 tl kaneel
- 100 gram boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten. Zet de peren in een pan waar ze precies inpassen.
- Splijt het vanillestokje en schrap het zaad eruit. Doe beiden in de pan bij de peren. Schenk er de wijn over en doe er de suiker, het kaneelstokje, de rasp en sap van de sinaasappel bij en breng aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en zet 2 uur in de oven (zie tip). Na 2 uur moeten de peren gaar en rood zijn. Zo niet laat dan nog even verder garen. NB. Check of er nog voldoende vocht is.
- Maak in de tussentijd de kaneelslagroom door de slagroom op te kloppen tot deze stijf is. Breng op smaak met de vanillesuiker en kaneel.
- Als de peren goed zijn, haal je ze heel voorzichtig uit het kookvocht. Houd ze warm. Doe de klont boter bij de perensiroop en roer deze er doorheen.
- Serveer deze saus bij de peren met een schepje van de kaneelslagroom.
- Je kunt de pan ook op laag vuur, afgedekt op het fornuis laten staan.