Skip to main content

Stoofpot van paprika en kikkererwten met romige peterseliepuree

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g agria
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 200 g wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 stuk(s) gele paprika
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuk(s) specerijenmengsel
  • 2 blikje(s) pomodori piccolo
  • 2 blikje(s) kikkererwten
  • 1 bos peterselie
  • 1.50 bakje(s) creme fraiche

In Huis

  • 3 teentje(s) knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
  • naar smaak peper en zout
  • snufje(s) nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. In het specerijenmengsel zit: 2 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl gemalenkomijn, 1 tl gedroogde tijm, 0.5 tl chilipoeder
  2. Schil de aardappels, snij in stukken en zet op in gezouten water.
  3. Schil de wortel en snij in blokjes van 1cm. Snij de bleekselderij in maantjes. Snipper de sjalot. Fruit de sjalot, bleekselderderij en wortel in een hapjespan of wok in wat olie rustig tot de ui glanst.
  4. Snij de paprika, venkel en courgettes grotere stukken. Hak de knoflook fijn.
  5. Voeg knoflook, het specerijenmengsel, paprika, venkel en wortels toe en bak mee voor een minuut of vijf. Voeg het bouillonblokje, de cherry tomaatjes, courgette en een scheutje water toe. Laat een minuut of 15 zachtjes koken.
  6. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, voeg na de 15 minuten toe aan de stoofpot en laat nog zachtjes 5 minuten meekoken.
  7. Snij ondertussen de peterselie fijn (veel!). Giet de aardappels af, stamp ze fijn en meng er creme fraiche en peterselie doorheen tot je de puree lekker smeuig vindt. Breng op smaak met zout en peper, eventueel een snufje nootmuskaat en houd warm.
  8. Proef de stoof en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje harissa of sambal als je dat in huis hebt.
  9. Serveer met de romige peterselie puree.