Skip to main content

Stoofpotje met koolraap, prei en kikkererwten

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 500 g Aardappelen kruimig
  • 2 stuk(s) Prei
  • 600 g Koolraap
  • 200 g Winterpeen
  • 1 blikje(s) Kikkererwten
  • 1 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 1 zakje(s) Veldsla
  • 1 bakje(s) Yoghurt

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 300 ml Kokend water
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • 2 tl Komijnpoeder
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Schil de koolraap en snij in plakken van ongeveer 1 cm. Snij dan in repen en vervolgens in blokjes van ca. 1cm bij 1 cm. Schil de aardappelen en snij in vergelijkbare blokjes. Schil de wortel en snij in blokjes van ongeveer 1 cm.
  2. Snipper de ui en knoflook en snij de prei in ringen.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en fruit de tomatenpuree even mee zodat het zuur er wat af gaat.
  4. Voeg de komijn toe, roer goed om en voeg dan de koolraap, aardappel, prei en wortel toe. Voeg ook het blikje tomatenblokjes, het kokende water en het bouillonblokje bij de groenten en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes pruttelen tot de koolraap helemaal gaar en zacht is.
  5. Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg 5 minuten voor het eind toe om mee te warmen.
  6. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  7. Doe de yoghurt in een bakje met wat zout, peper en een snufje komijnpoeder. Was de veldsla.
  8. Serveer de stoof met het yoghurt sausje en de veldsla.
  9. <br>Let op: je hebt nog een keer aardappels nodig deze week!