Skip to main content

Stoofschotel van kip

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijen
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 100 g Champignons
  • 2 blaadje(s) Salie
  • 2 takje(s) Tijm
  • 600 g Gnocchi
  • 2 el Peterselie

In Huis

  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl Gedroogde chilipeper vlokken
  • 2 tl Oregano
  • 2 el Tomatenpuree
  • 500 ml Kippenbouillon
  • 3 el Rode wijnazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 190° C. Wrijf de kip in met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige braadpan. Bak hierin de stukken kip om en om bruin. Haal ze uit de pan.
  2. 2. Snipper de sjalot, snij de lente-ui in stukken en pers de knoflook. Snij de champignons in stukken. Voeg de sjalot, lente-ui, knoflook, champignons, chilipeper vlokken en oregano toe en bak ongeveer 10 minuten zachtjes aan.
  3. 3. Roer er op het laatst de tomatenpuree door en bak mee totdat deze zoet begint te ruiken.
  4. 4. Doe de kip terug in de pan. Schenk er de bouillon en de azijn bij. Voeg de salie en tijm toe en breng aan de kook. Sluit het deksel. Zet 45 minuten in het midden van de oven totdat de kip goed gaar is.
  5. 5. Bereid in de tussentijd de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing. Hak de peterselie en strooi over de kip.
  6. 6. Serveer de gnocchi met de saus en de stukken kip en eventueel een eenvoudige salade.