Skip to main content

Stoofschotel van koolraap en bonen, wortel, boter en dille

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Koolraap
  • 2 stuk(s) Winterpeen

In Huis

  • 1 besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
  • 50 g Boter
  • 1 tl Suiker
  • 2 tl Rode wijnazijn
  • 4 el Dille
  • 400 g Witte bonen
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Pel de ui en snipper deze fijn. Schil de wortel en koolraap. Snij de wortel in plakken en de koolraap in wiggen.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui zachtjes aan. Voeg de wortel en koolraap en de rest van de ingrediënten toe. Roer door.
  3. Schenk er 100 ml water bij. Breng aan de kook met het deksel op de pan.
  4. Stoof zachtjes gaar in ca. 15 minuten. Als het goed is, kookt de groenten gaar en bijna droog.
  5. Check tussendoor of er niets aanbrandt. Giet zo nodig het laatste vocht af.
  6. Bereid de bonen volgens gebruiksaanwijzing. Serveer de groenten bij de bonen.