Skip to main content

Stoofschotel van rundvlees met paddenstoelen en romige polenta

  • Totale tijd 100 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 600 g Runderstoofvlees
  • 200 g Gemengde paddenstoelen

In Huis

  • 3 el Plantaardige olie
  • 1 el Tarwemeel
  • 1 el Rode wijnazijn
  • 3 blaadje(s) Laurier
  • 5 stuk(s) Pimentkorrels
  • 300 ml Runderbouillon
  • 750 ml Water
  • 150 g Polenta
  • 50 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en snij het vlees zo nodig in stukken. Verhit 1/3e van de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 10 minuten aan.
  2. 2. Verhit de rest van de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in kleine porties in ongeveer 5 minuten per portie bruin.
  3. 3. Leg al het vlees terug in de pan en bestrooi met de tarwebloem.
  4. 4. Voeg de azijn en 2 eetlepels (voor 4 personen) water toe en roer aanbaksels van de bodem. Voeg de gebakken ui, de laurierblaadjes en pimentbessen toe aan het vlees en schenk de runderbouillon erbij. Vul zo nodig aan met water zodat alles net onder het vocht staat.
  5. 5. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 1 uur en 20 minuten zachtjes sudderen of totdat het vlees helemaal gaar en zacht is. Roer af en toe en controleer of het niet droog kookt.
  6. 6. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de paddenstoelen toe.
  7. 7. Breng het water aan de kook en roer de polenta met wat zout erdoor. Kook 45 minuten heel zachtjes door en roer regelmatig.
  8. 8. Roer er als laatste de boter door.
  9. 9. Serveer het vlees over de polenta met groente naar keuze bijvoorbeeld gekookte bloemkool of erwten