Skip to main content

Stoofvleesschotel met groenten, gremolata en stokbrood

  • Totale tijd 135 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Runderstoofvlees
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Winterpeen
  • 1 stuk(s) Campagnebol
  • 1 stuk(s) Citroen

In Huis

  • 1 stuk(s) Prei
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 bakje(s) Champignons
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 20 g Boter
  • 5 blaadje(s) Salie
  • 2 el Tomatenpuree
  • 350 ml Rode wijn
  • 300 ml Runderbouillon
  • 2 takje(s) Rozemarijn
  • 1 Knoflook
  • handje(s) Bloem
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. 2. Snipper de ui en snij alle groenten behalve de aardappeltjes in stukken.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en voeg de boter toe. Bak hierin de ui en salieblaadjes 3 tot 4 minuten (de salie kan ook vervangen worden door 1 el tijm).
  4. 4. Haal de stukken vlees door een mengsel van bloem, zout, peper en doe ze met alle groenten, behalve de champignons, tomatenpuree, wijn en bouillon in de pan.
  5. 5. Roer er royaal zwarte peper en een beetje zout door. Laat aan de kook komen, leg het deksel op de pan en kook ca. 2 uur tot het vlees helemaal gaar is.
  6. 6. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Snij de knoflook zeer fijn. Rasp de schil van de citroen en meng met de gehakte rozemarijn en de knoflook door elkaar en serveer apart bij het stoofvlees. Dit geeft een extra smaak.
  7. 7. Serveer met lekker warm stokbrood.