Skip to main content

Stoofvleesschotel met tomaat en rode kool met appel en kaneel

  • Totale tijd 135 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Lamsstoofvlees
  • 1 stuk(s) Rode kool
  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Appel
  • 600 g Aardappelen

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Bruine basterdsuiker
  • 1 el Tomatenpuree
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 250 ml Runderbouillon
  • 125 ml Zure room
  • 6 stuk(s) Kruidnagel
  • 25 g Boter
  • 1 stuk(s) Kaneelstokje
  • 2 el Appelazijn
  • 2 el Water
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Chilipeper gedroogd
icon package

Recept stappen

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote braadpan met dikke bodem. Bak het vlees in kleine porties rondom mooi bruin. Haal uit de pan en zet apart. Snipper 1 ui en hak de knoflook fijn. Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook zachtjes 5 minuten aan. Voeg de chilipeper, bruine suiker  en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk er de gepelde tomaat en runderfond bij. Doe het aangebraden vlees terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook.  Doe het deksel op de pan, zet op het kleinste pitje en draai het vuur laag. Laat ca. 2 uur zachtjes garen. 
  2. Maak in de tussentijd de rode kool en aardappels. Schil de aardappels, breng aan de kook in water met wat zout en kook in ca. 25 minuten gaar.
  3. Rasp de rode kool of snij in dunne reepjes met een scherp mes. Neem de halve ui en steek de kruidnagels erin. Verhit de boter in een grote pan en schep de rode kool erdoor. Stoof op medium vuur een paar minuten. Roer regelmatig. Schenk de azijn en water erbij en leg de ui en het kaneelstokje in de pan. Breng op smaak met wat zout. Schep alles door en laat daarna 15 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  4. Schil de appel en snij deze in grove blokjes. Schep nadat de rode kool 15 minuten gestoofd heeft, de blokjes appel door de kool. Laat nog 15 minuten stoven. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer het vlees met de zure room, de aardappels en de kool.