Skip to main content

Succotash met sla, cherrytomaatjes en ciabatta olijf

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Sperziebonen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Maiskolven
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 20 g Basilicum
  • 20 g Bladpeterselie
  • naar smaak Ciabatta olijf/tomaat
  • 4 Bladeren Sla

In Huis

  • 2 blikje(s) Zwarte bonen
  • 200 ml Kokend water
  • 2 teen Knoflook
  • blokje(s) Groentebouillon
  • naar smaak Vinaigrette
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pannetje met gezouten water op voor de boontjes. Haal de steeltjes van de boontjes en snij in stukjes van ca. 3 cm. Blancheer ca. 4 minuten. Spoel koud af.
  2. 2. Verwarm de oven voor om straks het brood in af te bakken.
  3. 3. Zet de waterkoker aan. Halveer de ui en snij in dunne ringen. Fruit de ui zachtjes in een wok of hapjespan in een scheutje olie. Voeg zout toe.
  4. 4. Haal intussen de bladeren van de maiskolven en snij met een groot scherp mes de korrels eraf. Hak de knoflook fijn.
  5. 5. Voeg mais en knoflook bij de ui en bak ca. 6 minuten. Schep af en toe om.
  6. 6. Snij de tomaatjes doormidden.
  7. 7. Voeg de sperziebonen en ¼ van de tomaatjes bij de mais. Voeg het kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje (1/4 bij 4p) erover. Giet en spoel de zwarte bonen af en voeg toe. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
  8. 8. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Snij de basilicum en peterselie fijn. Maak de andere 3/4 tomaatjes aan met wat olie, azijn, mosterd, peper en zout.
  9. 9. Breng de succotash op smaak met peper en zout. Roer de lente-ui erdoor. Was per persoon een groot blad sla. Dien daarin de succotash op, garneer met de basilicum en peterselie en serveer het brood en de tomatensla erbij.