Succotash met sla, cherrytomaatjes en gemengde rijst
- Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 240 g Volkoren rijstmix
- 400 g Sperziebonen
- 1 stuk(s) Ui
- 2 stuk(s) Maiskolven
- 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 2 blikje(s) Zwarte bonen
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 20 g Basilicum
- 20 g Bladpeterselie
- 4 Bladeren Sla
In Huis
- 200 ml Kokend water
- 2 teen Knoflook
- blokje(s) Groentebouillon
- naar smaak Vinaigrette
- Peper en zout
Recept stappen
- Je hebt vaker ui en sla nodig deze week en de vega's geldt dat ook voor rijst en sperziebonen.
- 1. Zet 60 gram rijst pp met 120 ml gezouten water pp op en kook zachtjes (indien nodig met behulp van een vlamverdeler) gaar in 30-35 minuten.
- 2. Zet een pannetje met gezouten water op voor de boontjes. Haal de steeltjes van de boontjes en snij in stukjes van ca. 3 cm. Blancheer ca. 4 minuten. Spoel koud af.
- 3. Zet de waterkoker aan. Halveer de ui en snij in dunne ringen. Fruit de ui zachtjes in een wok of hapjespan in een scheutje olie. Voeg zout toe.
- 4. Haal intussen de bladeren van de maiskolven en snij met een groot scherp mes de korrels eraf. Hak de knoflook fijn.
- 5. Voeg mais en knoflook bij de ui en bak ca. 6 minuten. Schep af en toe om.
- 6. Snij de tomaatjes doormidden.
- 7. Voeg de sperziebonen en 1/4 van de tomaatjes bij de mais. Voeg het kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje (1/4 bij 4p) erover. Giet en spoel de zwarte bonen af en voeg toe. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
- 8. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Snij de basilicum en peterselie fijn. Maak de andere 3/4 tomaatjes aan met wat olie, azijn, mosterd, peper en zout.
- 9. Breng de succotash op smaak met peper en zout. Roer de lente-ui erdoor. Was per persoon een groot blad sla. Dien daarin de succotash op, garneer met de basilicum en peterselie en serveer de rijst en tomatensla erbij.